Wanneer je bent overgegaan tot het inschakelen van een incassobureau zullen zij beginnen met het schriftelijk benaderen van de persoon of het bedrijf dat de betaling schuldig is. Dit kan inhouden dat er verschillende brieven, ook wel aanmaningen genoemd, naar de desbetreffende persoon of personen gestuurd zullen worden. Wanneer hierna blijkt dat er niet betaald zal gaan worden is de volgende stap om eventueel telefonisch contact op te nemen met de wanbetaler. Wanneer ook dit geen succes heeft dan is de volgende stap om als incassobureau een deurwaarder aan te stellen. Op dit moment is er dus al enige tijd voorbijgegaan in het hele proces van incassering. Iedere incassering heeft dus ook een verschillende tijdsduur.
Wat zijn de stappen die een deurwaarder doorloopt?
Wanneer uiteindelijk wordt overgegaan tot het inschakelen van een deurwaarder kan dit een extern persoon zijn dat in de arm genomen wordt. Je kunt er als schuldeiser ook voor kiezen om juist aan het begin van het traject te kiezen voor een deurwaarder of advocatenbureau welke ook incasso’s voor haar rekening, zo is alles in handen van slechts een bedrijf. Een gerechtelijke deurwaarder kan ook zonder advocaat afspraken vastleggen en een vonnis vellen. Er zullen bij het niet betalen dan stappen worden gezet in de richting van het in beslag nemen van spullen van de wanbetaler. Hierbij gaat het voornamelijk om spullen met enige waarde. Zo kan het eventuele verschuldigde bedrag worden geint in spullen.
Moet ik ook betalen wanneer er geen betaling komt?
Wanneer de zogenoemde ‘no cure, no pay’ wordt gehandhaafd betekent het eigenlijk dat het incassobureau het niet voor elkaar heeft gekregen om het verschuldigde bedrag terug te krijgen. Hierbij hoef je als bedrijf, naast eventuele administratiekosten en dergelijke waar je goed op moet letten bij het kiezen van je incassobureau, dus niets te betalen maar heb je dus ook nog steeds geen geld gezien van de wanbetaler. Een deurwaarder is dan de volgende stap. Deze kan tot hardere maatregelen overgaan en ook daadwerkelijk spullen in beslag nemen om zo toch het verschuldigde bedrag te kunnen innen.